De Recycle Sint in een nieuw jasje!

Hé! Een nieuwe naam! Waarschijnlijk ken je ons van de succesvolle Recycle Sint speelgoedruilmarkten. Dit jaar is Recycle Sint in een nieuw, corona proof jasje gestoken en de samenwerking met Swip Swap - de speelgoed ruilapp - aangegaan. Hierdoor is het naast de fysieke ruilmarkten ook mogelijk om online te ruilen met elkaar. Vandaar ook de nieuwe naam ‘Swap Sint’, wat we als jaarlijks initiatief rondom Sinterklaas gaan inzetten. Door de samenwerking met Swip Swap maken we ruilen het hele jaar door mogelijk en maken we samen nog meer duurzame impact. Join the movement!

De samenwerking is een logische match vanwege onze zelfde missie: Tweedehands eerste keus maken. En zoveel mogelijk speelgoed met elkaar ruilen! Beiden geloven we namelijk in de kracht van het ruilen van speelgoed in plaats van nieuw kopen. Zo werken we aan een duurzame toekomst. Samen met al onze vrijwillige organisatoren, en hopelijk ook met jou!

Met Swap Sint

Duurzaam Sinterklaas vieren

Hoe we dit doen? Via de gebruikelijke ruilmarkten, maar nu ook via de Swip Swap app. Ook jij kunt vanaf nu een Swip Swapper zijn en zo onderdeel worden van de duurzame ruil-beweging. Hoe je dit doet staat allemaal uitgelegd in onze handige Swap Sint toolkit.

In 2019 hebben we samen met alle organisatoren meer dan 44.000 stuks speelgoed geruild. Ons doel voor dit jaar? 60.000 stuks speelgoed ruilen via de ruilmarkten en de Swip Swap app.

Swip Swap Logo

Het succes van Recycle Sint

Waarom elk jaar alles nieuw kopen als je ook kunt ruilen? Recycle Sint wil zoveel mogelijk speelgoed een tweede leven geven. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren.

Als tegenbeweging tegen de bergen met speelgoed die in alle huiskamers liggen, en jaarlijks de berg alleen maar groter wordt met Sinterklaas, kwam Elif Algu in 2013 op het idee om een speelgoedruilmarkt te organiseren op de school van haar kinderen, Recycle Sint genaamd. Want waarom nog meer nieuw kopen, in dit geval zinloos consumeren, als we ook kunnen ruilen met elkaar. Dat was duurzaam, slim en ook nog eens gezellig. Dit werd een succes en ze bedacht een toolkit waarmee ouders uit heel Nederland zelf een ruilmarkt konden opzetten. De Recycle Sint beweging was geboren.

Het concept Recycle Sint slaat aan, en wordt ieder jaar een groter succes. Mede dankzij alle trouwe ambassadeurs en vrijwilligers, die met behulp van de toolkit massaal ruilmarkten zijn gaan organiseren. Na het succesvolste jaar in 2019, met maar liefst 130 ruilmarkten door heel Nederland en 44.000 stuks geruild speelgoed duikt in 2020 corona op. De fysieke Recycle Sint ruilmarkten konden helaas niet meer doorgaan.

Hoe kan Recycle Sint in 2021 het ruilprincipe toch voortzetten? De oplossing, en key tot succes: een samenwerking! We ontdekten Swip Swap, een bestaande speelgoedruil app met dezelfde visie en missie als de Recycle Sint en de match was gemaakt. Voor de Sint periode in 2021 besluiten Recycle Sint & Swip Swap de krachten te bundelen en wordt Recycle Sint in een nieuw (corona proof) jasje gestoken: Swap Sint! Hetzelfde concept met hetzelfde ruilprincipe, maar dan nu ook mogelijk te ruilen via een app naast de gebruikelijke ruilmarkten.

Door de samenwerking met Swip Swap kunnen we nu het hele jaar door speelgoed ruilen, en zo nog meer duurzame impact maken. En gaan voor onze gezamenlijke missie: tweedehands eerste keus maken!

Dus start met ruilen op een Swap Sint ruilspot. Zo kan jij een ander kind blij maken, en wordt jouw kind weer blij van het ‘nieuwe’ speelgoed van een ander! Win-win! Voor jullie én voor de wereld. Oh, en nog een leuk voordeel: speelgoed wat je niet hebt, hoef je ook niet op te ruimen ;)

In de media

De mijter van Swap Sint is een hit! Vele media schreven al over ons:

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img