Two kids sharing car

de speelgoed swap beweging

Doe mee en maak samen van ruilen het nieuwe kopen

Swap Sint geeft speelgoed een tweede leven. Het is dé manier om het Sinterklaasfeest voordelig, slim en duurzaam te vieren. Logisch noemen wij dat. Doe je ook mee? Organiseer een Swap Sint ruilmarkt!

  • Bespaar geld
  • Bespaar afval
  • Bespaar grondstoffen
  • Bespaar tijd
  • Bespaar inkoopstress
  • Bespaar het milieu

De impact van Swap Sint

Hoe meer ruilmarkten, hoe meer ruils. En hoe meer speelgoed we een tweede leven kunnen geven, hoe meer impact we samen kunnen maken! Dit is wat we tot nu toe hebben bereikt.

Swip Swap Logo
500

speelgoed ruilmarkten

Swip Swap Logo
250.000

stuks speelgoed geruild

Swip Swap Logo
9.000

actieve community-leden op Facebook & Instagram

Swap Sint Ruilmarkt

Samen maken we van ruilen het nieuwe kopen

Swap Sint wil van 2022 graag het duurzaamste Sinterklaasfeest ooit maken! In de afgelopen jaren hebben we samen met alle organisatoren al meer dan 250.000 stuks speelgoed geruild. Nu is het tijd om heel Nederland aan het ruilen te krijgen. Ons doel: in totaal 300.000 stuks speelgoed geruild in 2022! Wij geloven namelijk in de kracht van speelgoed ruilen, in plaats van nieuw kopen. Zo werken we aan een slimme, duurzame toekomst. Samen met al onze vrijwillige organisatoren, en misschien wel met jou!

Heel fijn met alle kant-en-klare materialen en instructies!

– Marieke Ooijevaar, organisator Heiloo 2018

Leuk om te doen. Mensen reageren positief. Het werd veel drukker dan we hadden verwacht!

- Ilona Heidotting, organisator Amersfoort 2019

Al meer dan 500 organisatoren gingen je voor!

Zelf een ruilmarkt organiseren? Dat kan! We hebben een handige toolkit voor je samengesteld die je op weg helpt. Hierin vind je onder andere een flyer die je op maat kunt maken, een persbericht en verschillende kant-en-klare social media berichten. We maken het je graag makkelijk. Prik een datum, regel een locatie en nodig iedereen uit die je kent om te gaan ruilen. Simpel en leuk!

2019
130
2022
x

Ruilmarkten bij jou in de buurt

Help je Swap Sint mee om van 2022 het duurzaamste Sinterklaasfeest ooit te maken? We streven er uiteraard naar om het record uit 2019 te overtreffen!

Elif bij Swap Sint

Het succes van Swap Sint

In 2013 kwam ik, Elif Algu, op het idee om zelf een ruilmarkt te organiseren op de school van mijn kinderen. Struikelend over het vele speelgoed in mijn woonkamer, realiseerde ik mij dat ik (samen met andere moeders om mij heen) uit automatisme elk jaar rondom Sinterklaas nieuw speelgoed bleef kopen. Terwijl de meeste huiskamers uitpuilen door een overvloed aan speelgoed. Hier wilde ik een oplossing voor bedenken! Recycle Sint (nu Swap Sint) was geboren, en de eerste ruilmarkt op de school van mijn kids werd een feit. Na jaren ruilmarkten te organiseren, wilde ik dat heel Nederland dit idee zou oppakken. Het concept van het ruilen slaat aan, en wordt ieder jaar een groter succes. Vooral dankzij al onze trouwe ambassadeurs en organisatoren, die met behulp van onze toolkit massaal ruilmarkten organiseren.

In 2020 is Recycle Sint de samenwerking aangegaan met Swip Swap om de krachten te bundelen en te zorgen dat er ook online geruild kan worden. Vandaar de naamsveranderting van Recycle Sint naar Swap Sint.

Rob en Elif bij Swap Sint

Met jouw donatie kunnen we onze activiteiten blijven voortzetten

Doneren aan Swap Sint betekent dat je bijdraagt aan een duurzamere wereld en toekomst. Met jouw donatie, groot of klein, kunnen wij onze activiteiten blijven organiseren en onze missie blijven realiseren: tweedehands eerste keus maken!

In de media

De mijter van Swap Sint is een hit! Vele media schreven al over ons:

img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img
img